Najzanimljiviji sajt Balkana

ebay joj nije dao da prodaje parcele na suncu
Špankinja Maria Angeles Duran koja od 2010. tvrdi da je vlasnik Sunca, tužila je online prodavnicu poznati eBay jer joj nije dozvolio da prodaje parcele sa subnca?! . I što je još bizarnije ceo slučaj će se naći na Madridskom sudu.!..

Sud u Madridu saopštio je da Maria Angeles Duran ima pravo da pokrene sudski proces protiv Ibeja pošto je popularna internet prodavnica blokirao njen račun putem koga je prodavala parcele na Suncu!

Bizarno suđenje je zakazano za sredinu jula ove godine ! Špankinja Duran je registrovala kod notara da je vlasnik Sunca a na ideju je došla jer je jedna Amerikanac regsitrovao Mesec na svoje ime.

Ona kaže da je sve po zakonu i da međunarodni sporazum sugeriše da nijedna zemlja nema prava da proglasi vlasništvo nad bilo kojom planetom. Ali kako ističe ne postoji ni jedan zakon koji brani da pojedinac proglasi svoje vlasništvo nad ovim nebeskim telima.

"Nisam glupa, znam zakon. Uradila sam ono što je mogao svako da uradi, samo sam se ja setila prva", izjavila je medijama Duran.

Ona inače od 2013. godine je počela da prodaje parcele na Suncu po ceni od jednog evra za metar kvadratni na Ibeju.U ponudi je pisalo da potencijalni kupci imaju mogućnost da pazare "novu stvar, neotvorenu i neoštećenu." Ko god da je kupio dobio je sertifikat o tome da je vlasnik parcele na Suncu.

Ona je, kako tvrdi, dobila je 600 porudžbina ukupne vrednosti 1.200 evra ali su neki kupci ostali razocarani zbog zatvaranja njenog profila. eBay je zatvorio njen nalog jer je verovao da se radi o čistoj prevari.

Iako je kako ona tvrdi Ebay naplatio proviziju od 101 evra, ona nije uspela da uzme novac od kupaca. Tužila Ibej 2014. zbog kršenja ugovora tražeći 10.000 evra kao odštetu. Mada je Ibej je pokušao da se dogovori vansudski  Duran nije pristala na to jer nije znala koliko bi u tom slučaju dobila novca.

Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1