Najzanimljiviji sajt Balkana


}; document.write('');

dečak izgleda kao starac

Ovaj mali dečak sigurno će vas podsetiti na film o Bendžaminu Batonu. Dečak, Bajezid Hosen (4) je rođen sa veoma retkim obolenjem koje se zove progerija....

zbog ove bolesti izgleda kao starac od 80 godina.

Malom Bajezidu iz Bangladeša je od rođenja otečeno lice, koža mu visi, oči su mu upale a zglobovi ga stalno bole. Zubi, tek što su izrasli već su krti i lome se.

Deca u njegovom selu nazivaju ga starcem, i do nedavno uopšte nisu hteli da se igraju sa njim iz straha.
"Moj Bajezid je mnogo pametniji od mališana njegovog uzrasta" kaže ponosni otac koji je očajan jer ne može da pronađe lek za svog sina, koji najverovatnije neće doživeti ni 15. rođendan.

Bajezida je njegova majka Tripti rodila kada je imala samo 14 godina. Iako je ponosna na inteligenciju svog sina, kaže da je očajna kada ga pogleda jer je od rođenja izgledao kao vanzemaljac.

"Bajezid je naučio da hod tek kad je imao tri godine, ali sa tri meseca je već imao sve zube. Njegov psihički razvoj je neverovatan. Veoma je bistar za svoje godine, sa njima baš možete lepo da se ispričate. Ali, on ne izgleda kao druga deca, izgleda kao starac. On je moje prvo dete i mnogo me boli što je takav" iskrena je Tripti.

Ona kaže i da su doktori nakon porođaja bili šokirani i da nisu znali šta da rade sa bebom.
"Ja sam se prepala kada sam ga videla. Sama kost i koža, izgledao je kao vanzemaljac i to mi je slamalo srcde. Doktori su bili takođe preplašeni, rekli su mi da nikad nisu videli takvu bebu i da ne znaju kako da nam pomognu" seća se Tripti.

Kada je dečaka donela kući komšije su se sjatile da vide čudnu bebu. Međutim, umesto podrške prijatelji su "pobegli".
"Plašili su se da mu priđu. Mnogi su nas napustili" kažu roditelji ovog mališana i dodaju da se Bajazid menjao iz sata u sat i da im je ubrzo bilo jasno da on definitivno nije kao druga deca.

"Njegovo telo i um razvijali su se mnogo brće nego kod drugih. Jako je tvrdoglav, kada nešto želi, ne miruje dok to ne dobije. Bistar je i brz, može se sa njim lepo razgovarati" kaže majka.

Komšije su se, malo po malo, navikle na Bajezida i počeli su da se igraju sa njim.
Ovaj dečak ne ide u vrtić, ali obožava da crta i da se igra sa loptom. Iako su ga mnogi prihvatili i zavoleli, Bajezid je svestan da nije kao drugi, ali o tome neretko govori. Majka kaže da se samo rasplače kad mu je neprijatno.

 

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala