Najzanimljiviji sajt Balkanabaka bokser

Nergis Yakin, nekadašnja nastavnica fizičkog vaspitanja, odlučila se u 73. godini početi baviti sportom i to boksom!.....


Yakin je poreklom je iz Antalije u Turskoj, 70-ih godina došla je u turski grad Bartin, gde je u nekoliko škola bila nastavnica vizičkog vaspitanja

Ova vitalana vremešna starica ide dva puta sedmično na treninge na kojima je priprema trener ženske bokserske reprezentacije Turske Muhammet Ali Kolu.

Jakin je izjavila turskim medijima kako se od 20. godine bavi različitim sportovima i da do poodmakle dobi nije ostavila bavljenje sportom. Prema njenim rečima sportom se treba baviti redovno i odlučno.

"Sport s duhovnog i fizičkog aspekta životu daje skladnost,smatram ga važnim i sa kulturnog aspekta. Telo je otpornije na bolesti i sve dolazi na svoje mesto”, smatra"baka bokserka" Jakin.

Sport je u genima ove porodice, jer se i dvoje od četvoro unučadi bavi tekvandoom, a jedno gimnastikom. Yakin smatra kako neko ko nema potrebnu fizičku spremnost ne može se početi baviti boksom u 73. godini.

"Godinama se bavim sportom i zato sam počela sa boksom. dok ljudi koji su u 60-70 godinama i koji se nikad nisu bavili sportom, trebaju početi barem šetati", istakla je Yakin.

Kaže kako je bavljenje boksom počela sasvim slučajno i da ju je inspirsao odlazak deteta njenog prijatelja nastavnika, zbog čega se i sama odlučila baviti ovim sportom. Cilj joj je, ističe, voditi zdrav život dok je živa.

Njen trener Kolu kaže kako je Nergis primer i da je s treninzima počela nakon što je gledala druge kako boksuju.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala