Najzanimljiviji sajt Balkana

jedini grob na svetu na sredini puta
O
vo izgleda gotovo neverovtno ali je sasvim tačno! Na putu East County Road 400, u blizini  gradića Amiti (Amity), u Indijani, SAD, nalazi se mali grob koji deli po pola asfaltni loklani put! To je grob Nanci Kerlin Barnett (1793-1831)....

Priča o grobu na neobičnom mestu na sredini puta počinje ovako...Nensi Kerlin se udala kada je imala 14 godina za Vilijamaa Barnetta 1808. godine.Njih dvoje kao mladi bračni se naseljava u blizini ono što će danas postati gradić Amiti u Indijani.

1831. godine kada je Nensi imala 39 godina ona je umrla te je sahranjena na vrhu malog brdašca gde joj je bilo omiljeno mesto za uživanje.I tako narednih godina nekoliko drugih stanovnika gradića su takođe počeli tu da se sahranjju te je ubrzo tu niklo malo lokalno groblje

Na prelazu u 20 stoleća Okrug Johnson odlučio da izgradi put direktno preko groblja, što je značilo da će mnogi grobovi morati biti  preseljeni. Ipak jedan od sinova pokojne Nanci Kerlin usprotivio se premeštanju njenog groba! Pošto je većina groblja bila premeštena projektantima puta nije smetalo da jedan grob bude ostavljen uz ivicu puta Te je tako grob ostao nepremešten.
grob i dalje stoji na sredini puta

Ipak mnogo godina ksnije nastao je problem kada je okrug Jonson hteo da proširi loklani put. Sada je grob pokojne Nensi bio po novom projektu na sredini puta, te je morao biti prmešten!!

Ovaj put, unuk pokojne Nensi Barnett , Daniel G. Doti, prigovorio okugu na ovaj akt premeštanja groba.Međutim okrug je nastavio dalje sa proširivanjem puta ne obazirući se na Danijelove prigovore.Tada je unuk Danijel Doti odlučio puškom da brani grob svoje bake.


grob na sredini saobraćajnog puta

Koliko je tačno i dugo je ostao tamo da "brani" grob svoje bake" nije poznato, ali izgleda njegov prkos i inat bio dovoljan da primora okrug da podeli saobraćajnu traku na pola i grob ostavi na sredinu puta!  Te tako i dan danas  na putu East County Road 400, se nalazi grob - jedini grob na svetu koji se nalazi na sredini puta.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1