Najzanimljiviji sajt Balkana


U Augsburgu semafor trotoar

Svakim danom mladi danas postaju sve zavisiniji od svojih pametnih telefona. Zbog gledanja u telefon tako se dešavaju i teške saobraćajne nesreće. Gradske vlasti u nemačkom gradu Augsburgu su rešene da stanu u kraj tome, postavljanjem semafora u trotoare!...

Vlasti grada Augsburga su se na ovakvo rešenje odlučile nakon što je nedavno poginula jedna 15-godišnja devojka, međutim potez nisu svi dočekali s oduševljenjem.

Neki su gradske oce ovog grada , prozvali zbog suludog trošenja novca poreznih obveznika, ali ipak analize govore da ideja i nije baš toliko luda.

Jedna studija koja je rađena na nivou Europske unije ukazala je na to da čak 20% pešaka uopštee ne reaguje pravovremeno na signale na semaforu, dok su brojke u Sjedinjenim Državama još gore.


Statistika tako kaže u Sjedinjenim Američkim Državama broj nesreća, u kojima je pešacima bila odvučena pažnja putem mbilnih uređaja, od 2010. godine do danas skočile za 35 odsto!

Tako na primer u New Jerseyju razmišljaju o tome da pešake počnu kažnjavati čak i zatvorskim kaznama ukoliko ne odlože svoje pametne telefone i uređaje dok prelaze ulicu.

Tako da ovaj augsburški model se i nije toliko loš kako su na prvi pogled činilo. Kako to izgleda u realnosti kada imate ugrađene semafore u trotoare pogledajte u sledećem videu:

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1