Najzanimljiviji sajt BalkanaNeverovatno će zvučati ali u Australiji ozbiljno razmatraju da zabrane zakonom (duvanje) u rođendanske svećice.A sve zbog zdravstvenih mera predloženih zdravstvenih mera ....

u kojima se navodi da je duvanje svećica je rizik po zdravlje australijske dece zbog mogućeg širenja zaraze.

Tanja Pilbersek minstar zdravlja u vladi Australije izjavila je povodom ovog neobičnog i zanimljivog slučaja da neće postojati "policija za svećice i torte", koja će ići od jednog do drugog vrtića i nadgledati sprovođenje zakona(ako se usvoji) .Tako novi vodič predlaže "kapkejke"( vrstu kolača) na rođendanskim žurkama i time bi se kako se navodi izbjeglo duvanje u nečiju hranu.Ministarka Pilbersek  je objasnila da je ovaj tkz. bi vodič za zdrav život dece bi trebalo pružiti praktične ideje dečijim centrima i grupama da bi izvršili prevenciju širenja virusa koji haraju među mlađom decom.

"Moramo biti razumni kad se radi o zdravlju naše dece.Naravno ne pada nam na pamet da sad  formiramo nekakavu "policiju za torte odnosno svećice ali dečiji centri u Australiji će morati da urade šta god je u njihovoj moći da smanje širenje virusa i infekcija u  vrtićima kao ostalim ustanovama gde borave deca.

"Nadamo se da će nas roditelji u celoj Australiji podržati ovakav predlog zakona" izjavila je za javnost ministarka.Tako ovaj čudni vodič sadrži i predloge kako da promenite pelene, a da ne širite bacile,kako da pravilno operete ruke i kako se njima mogu prenositi bakterije.
Ministarstvo zdravlja Australije obaviće i ispitivanje tržišta da bi se videlo mišljenje australijske javnosti o ovoj ( zakonskoj) temi.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1