Najzanimljiviji sajt Balkana


ajklua je imla težinu od 3 tone
Neobično otkriće šokiralo je građane Australije kada su iz vode izvukli ajkulu kakvi nisu videli još od pre 85 godina. Džejms Oven i njegova posada su sasvim slučajno uhvatili ogormnu ajkulu....

Uhvaćena ajkula bila je dugačka  6,3 metara i teška 3 tone.! Ribar Džejms Oven odlučio je da ulovalljenu ajkulu ne proda na već da donira ovu retku ribu za naučno-istraživački rad.!

 Naučnici su sa oduševljenjem prihvatili ovakvu ponudu i pohvaliai postupak ribara Džejmsa  koji je upecao ovu ribu i objasnili da je reč o izuzetno sposobnom čoveku, takođe, ukazali su mu veliko poštovanje.
ajkula je dugačka bila 6 metara

Ogormna ajkula duga 6,3 metara i teška gotovo 3 tone donrana je muzeju “Viktorija”, a odatle kažu da ovu vrstu nisu videli od 1930. godine, tako da je ovo stvarno značajan trenutak za naučno-istraživački rad. Takođe, u Portlandu je 1883. godine uhvaćena ova vrsta životinje, a muzej je sačuvao njene zube i kožu.

"Pokušaćemo da obavimo detaljnija ispitivanja i dođemo do novih informacija, na taj način ćemo dobiti sliku o ovoj vrsti" izjavila je medijima menadžerka muzeja Dajan Brej

A vi u nastavku pogledjate video:


Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1