Najzanimljiviji sajt Balkanaaustralijska pošta dostavljaće poštu dronovima

Ako sve bude uredu i prve pošiljke prođu test period poštari-dronovi u Australiji će početi dostavljati u drugoj polovini ove 2016.godine poštu!...

Sledeći primer niza velikih firmi u svetu, "AusPost" (Australijska pošta) namerava da koristi dronove za dostavljanje pošiljki.Dronove za poštu razvila je start up kompanija ARI Labs iz Melburna.

Trenutno je australijska pošta obavlja dvonedeljno testiranje, a ako dobiju odobrenje vazduhoplovnih vlasti, prve pošiljke će biti isporučene polovinom ove 2016.godine.

Ovi "dronovi za dostavu pošiljki" kada budu službi Australijske pošte biće (a i inače su) opremljeni sa kamerama visoke rezolucije,padobraom, alarmom i svetlima upozorenja koja se mogu aktivirati kao sigurnosne mere, u slučaju kvara ili pada drona

Dronovi australijske pošte će takođe, slati šifrirane podatke nazad do inženjera kako bi oni mogli sigurno pratiti aktivnosti letenja u realnom vremenu. Dok iz kompanije ARI Labs se nadaju da bi mogli razviti i automatizovati sistem praćenja u budućnosti.

Maksimlana težina koju će ovi poštanski dronovi moći nositi biće oko 1 kilogram, trenutno se dronovi testiraju na razdaljini od oko 15 - 20 minuta leta.

Veliki korisnici usluga pošte iz maloprodajnih lanaca su više nego spremni da počnu da koriste ove dron usluge, ali će poštari-dronovi najviše obradovati ljude koji žive u ruralnim predelima i one čiji su poštanski sandučići kilometrima daleko od kuće.

Tokom testiranja dronovi će dva puta nedeljno isporučivati 50 pošiljaka na razičite lokacije. Inače komercijalna upotreba dronova je odobrena u Australiji septembra 2015. godine pre svega za farmere.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala