Najzanimljiviji sajt Balkana

Joao Coelho de Souzakoji ima 131 godinu?!

Kako piše portal Unilad socijalna služba u Brazilu tvrdi da u zabačenom selu Estirao de Alcantra živi najstariji čovek na svetu.! Njegovo ime je Joao Coelho de Souza pa ako je verovati dokumentima, ovaj čovek rođen je u pretprošlom veku!...Na rodnom listu Joao Coelho de Souza piše da se rodio 10. marta 1884. godine! Tako da sa 131 godinom najstariji ikad čovek koji je živeo na svetu?!


Napominjemo vas da je  po Ginisovoj knjizi rekorda, službeno najstarija i još uvek najstraija živa osoba je 112-godišnji Yasutaro Koide iz Japana, dok je najstarija osoba bila Francuskinja Jeanne Clement koja je preminula 1997. godine kada je imala 122 godine!

Potvrdi li se da su de Souzini lični dokumenti ispravni i autentični, on bi trebao i službeno postati najstarijom osobom na svetu.

Ali, to nije sve. De Souza živi sa suprugom kojoj su 62 godine, što znači da je 69 godina mlađa od njega.! A sa njima je i njihova 16-godišnja unuka. Ali, ni to nije sve, jer njegova kći Cirlene ima 30 godina.Nije vam jasno?....

Objasnićemo vam Joao Coelho de Souza skoro postao je otac i to kada je imao 101 godinu!
Njegovoj ženi tada su bile 32 godine, a u braku su više od 40 godina, odnosno od vremena kada je on bio blizu svoje devedesete, a ona blizu tridesetima.?!

"Ima dana kada je lucidan, ali i onih kada ne prepoznaje svoje bližnje" kaže njegova kćerka. Takođe navodi da neki ne veruju u ovu priču o starosti njenog oca, dok drugi mu se dive zbog njegove starosti!

potvrda najstriji covek nasvetu
" To me ponekad vređa, jer postoje dokumenti koji to potvrđuju, a i stručnjaci su već izjavili da nisu krivotvoreni" izjavila je kćerka Joaoa Coelha , napominjući da je njen otac do sada pretrpio čak šest moždanih udara, ali i dalje jede tri obroka dnevno.

Socijalni radnik Kennedy Alfonso, koji je fotografije vremešnog Joaoa i dokumente objavio na svom Facebook profilu, kaže da ga je zapanjilo što de Souzu još niko nije kontaktirao.

"Prvo se pitam gde su naši istoričari, jer njegovi bližnji kažu da kada je lucidan zna pričati vrlo zanimljive priče iz prošlosti" kaže Alfonso. On je pokrenuo inicijativu da nadležna službena tela utvrde tačnu starost ovog starca kako bi i službeno i možda zasluženo dobio svoje mesto u Ginisovoj knjzi rekorda kao najstariji čovek na svetu.

 

 
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1