Najzanimljiviji sajt Balkanasalama protiv mamurluka

"Serious Pig", sa sedištem u Pekamu u Velikoj Britaniji  napravio je čudnu salamu Ova mesna kompanija tvrdi da je proizvela "prvu mesnu poslasticu na svetu koja sprečava mamurluk’.Salamu "Serious Pig" ako je jedete...

dok pijete, ova salama po navodima iz gore pomenute kompanije sprečava mučninu i umor koji obično slede nakon pijane noći tokom koje ste preterali sa alkoholom.

Iz kompanije "Serious Pig" sto posto tvrde da salama koju oni proizvode sprečava mamurluk ako se jede tokom žurki na kojima se pije mnogo alkohola.

Ali Šarlot Stirling-Rid, nutricionista u Udruženju za ishranu, smatra da postoji i bolje rešenje za sprečavanje mamurluka.

"Iako je dobro jesti tokom unosa alkohola i ne piti na prazan stomak, teško da će se hranom "sprečiti mamurluk". Antioksidanti, vitamini i minerali mogu da zaštite telo od zapaljenja koja nastaju tokom unosa velike količine alkohola i ćelije od oštećenja, ali teško da mogu da spreče mamurluk" tvrdi ona.

Prema njenim rečima, dehidratacija se može sprečiti pijenjem vode i jedenjem svežeg voća, ali se sam mamurluk ničim ne može sprečiti.

"Ipak, ultimativni, najbolji način da sprečite mamurluk je prilično jednostavan – nemojte piti alkohol" dodala je na kraju nutricionosta Šarlot Stirling-Rid

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala