Najzanimljiviji sajt Balkana

najveći deda mraz od peska
Ogromni Deda Mraz napravljen je  na Festivalu peščanih skulptura u Danskoj i oko njega su naravno napravljene peščane skulpture poklona, Božićne jelke i sanki da bi sve izgledalo kao što priliči deda mrazu...

Ovaj veliki peščani Deda Mraz ima visinu 5,5 metara.Za ovu skulpturu bilo je potrebno 270 tona peska,dok im je za izradu  ove skulpture bilo je potrebno oko 15 dana!

Svi znamo da je "običan" pesak je izuzetno krhak materijal za rad,ali skulptori koji su radili ovu i inače koji rade ogormne peščane skulpture rade od posebnog peska.Taj posebni pesak mora da sadrži odgovarajuća zrna i tačno određen sadržaj gline koji se potom prvo pritiska i oblikuje u velike kockaste blokove.
 najveći deda mraz od peskaSanta Claus largest sand sculpture

Jedan po jedan, blokovi se slažu jedan na drugi, poput kocki. Tokom pritiskanja blokova, voda se posipa preko peska kako bi se pesak i voda bolje vezali. Jednom kada blokovi dostignu željenu visinu, skulptori počinju da oblikuju svoje skulpture uz posebnu pažnju da proporcije budu odgovarajuće.


Lukas Brugeman, Remi Hogard, Pol Hogard i Etual Oheda

 I na kraju da vam otkrijemo ko je napravio ovog najverovatnije najvećeg peščanog deda mraza (pretpostavljamo) na svetu! To su bili: Lukas Brugeman, Remi Hogard, Pol Hogard i Etual Oheda koji  su ga napravili na takmičenju u pravljenju peščanih skulptura u Danskoj.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1