Najzanimljiviji sajt Balkana


Sledeća velika investicija u Dubaiju koja će uskoro početi izgradnja zgrade u obliku piramide po uzoru na piramide Maja i Egipćana.Ova neobična solarana građevina-piramida  prostiraće se na.....
2,3 kvadratna kilometra i u njoj će moći boraviti milion ljudi!
Tako će grad Dubai,ponovo pomeriti granice odnosno opet će doći u žiži svetske arhitekture jer će se napraviti zgrada u obliku piramide koja će moći da smesti milion ljudi, a samu piramidu -zgradu,pokretaće je obnovljivi izvori energije.
Ime ove piramide zgrade je Zigurat i dobila je ime po kulama hramova drevne Mesopotamije koje su imale terasastu piramidalnu strukturu.Zgrada bi trebalo da bude otvorena početkom oktobra ove 2013 godine, a biće od karbon-neutralne strukture.

Ziggurat će biti zelena, koristiće solarnu energiju,vetar,i moći će da funkcioniše u potpunosti bez dodatnih izvora napajanja rečeno je iz kompanije koja je zadužena za izgradnju ove revolucionarne građevine. Biće i javnim prevozom dobro povezana sa ostatkom Dubaija.

Za grad Dubai koji neprestano raste iz dana u dan, građevina kao što je Zigurat obezbediće moderno mesto za život za oko milion ljudi  sama piramida će ujedno čuvati životnu sredinu.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala