Najzanimljiviji sajt Balkana
Kada je reč o novim idejama u pogledu dizajna,grad Dubai je svakako daleko ispred svih gradova sveta.Ujedinjeni arapski emirat su već dobili najvišu zgrada na svetu, Burj Khalifa, desetine malih veštačkih ostrva nadomak njene obale....

Ali na redu je novi građevinski i turistički izazov polu-podvodni morski hotel.

Ovaj hotel sadržaće  kompletno podvodne sobe koje će se nuditi turistima i onim koji budu odsedali u ovakvom hotelu.Jednostavno posetociovog povnodnog hotela će imati pogled na život ispod površine mora.

Podvodni deo hotela će se nalaziti  do 10 metara ispod nivoa mora a  sastojaće se  od 21 hotelskih soba sa  barom.

Poseban sistem osvetljenja će omogućiti gostima hotela da vide floru i faunu spolja hotel tj podvodom uz najvišu tehnologiju u sobama koja će omogućiti gostima da zumiraju i da izbliza čak vide najsitnija morska stvorenja.

Dok nervgozniji gosti neće morati da  sebrinu ne treba da brinu, oko sigurnosti sve će biti urađeno na najvišem bezbedonosnom nivou što se tiče podvodnih soba i mora koje će ga okruživati.


Vrh hotela koji će biti u obliku diska će biti izgrađen dovoljno  visoko da može da izdrži bilo kakav cunami iili neke eventualne poplave,dok će pdovodni deo hotela odnsono podvodni "disk" ćes e moži automatski podići do  površine mora odjednom u slučaju bilo kakve opasnosti.

Nažalost, za dizajnera ne mogu se pohvaliti sa prvim podvodnim hotelom na svetu jer na Maldivima postoji prvi takav hotel sa prenoćištem ispod nivoa mora, ipak mogu reći da im je ideja opet na neki način jedinstvena i originalna .

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala