Najzanimljiviji sajt Balkanadubai vitruelni skener tunel
Putnici koji budu čekali ukracavanje u avion za odlazak iz Dubaija umesto čekanja u dugačkim redovima  prolaziće kroz virtuelni tunel koji će im skenirati lice.!...

Putnici koji odlaze iz Ujedinjenih Arapskih Emirata to jeste, Dubaija neće više morati da prolaze kroz dugotrajne sigurnosne provere već će se tog "problema" rešiti laganom šetnjom kroz  tunelski virtuelni akvarijum.

Tajna je u skrivenim kamerama raspoređenim po tunelu koje će omogućavati neprimjetno skeniranje lica ili mrežnjače (irisa) putnika.

Sam tunel biće prekriven ekranima s fotografijama visoke rezolucije zahvaljujući kojima će oni koji prođu imati utisak da gledaju u akvarijum.


Ovaj potez vlasti emirata samo je jedan od mera koje se zbog višeg stepena sigurnosti uvode na aerodromu i u avionima.

"Ribe će biti neka vrsta zabave i nešto sasvim novo za putnike, ali, na kraju krajeva, one će privlačiti pogled ljudi ka različitim delovima tunela", objasnio je Obaid al Hameeri, zamenik generalnog direktora rezidencijalnih i spoljnih poslova Dubaija.

Ekrani na tunelu moći će da prikazuju i druge prizore, poput pustinjskih pejzaža, pa čak i reklame.

Na kraju prolaza putnik čija je registracija prošla bez problema videće poruku ispisanu zelenim slovima: "Srećan put", u suprotnom crvene poruke usmeriće one koji iz bilo kog razloga treba da se jave određenoj aerodromskoj službi.

"Prolazeći kroz tunel putnici neće osećati ništa neobično, prolaziće uobičajeno kao i u drugim delovima aerodroma“, istakao je al Hameeri.

Prva "virtuelna granica" biće postavljena u leto 2018. godine i to na Terminalu 3 Međunarodnog aerodroma u Dubaiju.

Ostali tuneli biće postavljani u etapama da bi svi terminali bili pokriveni do 2020. godine.

Pogledajte kako to izgleda...

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala