Najzanimljiviji sajt Balkana najveći tržni centar na svetu
Iz Dubaija stiže zanimljiva vest  planira se izgradnja najvećeg šoping centra na svetu
Naziv tog najvećeg tržnog centra biće "Trgovinski centar sveta" (Mall of the world) i on će pokrivati površinu od 743.000 kvadratna metra!....


"Mall of the World" najveći tržni centar biće vezan za mrežu trgovačkih ulica u kojima će temperatura biti kontrolisana, objavila je vlada Dubaija u saopštenju. Kompleks ovog centra će imati takođe i najveći pokriveni luna park na svetu kao i kulturni kvart gde će biti pozorišta i biće povezan za stotinjak hotela i nameštenih apartmana.

 Promenada će biti duga sedam kilometara i povezivaće sve zgrade, a biće oktrivena zimi, a pokrivena leti da se izbegne vrućina u emiratu gde temperature dostižu 50 setepni od juna do septembra.

Vlada nije navela kada se planira početak radova na ovom projektu koji vodi Dubai Holding, kompanija u vlasništvu suverena Dubaija šeika Mohameda ben Rašedu Al Maktumu.Imamo veće ambicije nego da imamo samo sezonski turizam. Želimo da Emirati postanu turistička destinacija tokom cele godine", objasnio je on.

Dubai već ima jedan od najvećih trgovinskih centara na svetu Dubai Mall, i nametnuo se kao regionalni turistički centar iskoristivši potrese u arapskom svetu. Dubai se nada da će ovaj gromni projekat privući milione posetilaca godišnje.

Zbog dužničke krize 2009. godine ovaj emirat je odustao od više većih projekata ali je od tada uspeo da restrukturira dug i da počne da ostvaruje privredni rast. Emirat čiji naftni resursi su presušili, okrenuo je privredu na usluge.

Tako je dobio organizacuju Svetske izložzbe 2020, kada se nada da će privući 25 miliona posetilaca.Pogledajte foto galeriju:

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala