Najzanimljiviji sajt Balkana

pas kao svedok
U Francuskoj jedan sudija je uradio zaista zanimljivu i čudnu stvar.Sudija iz suda u Nanteru kod Pariza,  je nedostatku dokaza za ubistvo bogate udovice 2005. godine,sproveo danas neobično saslušanje...


On je ispitao (saslušao)  je psa pokojne vlasnice jer je životinja ključni svedok ubistva, kako prenose neki francuski mediji.Zbog nedostatka dokaza ubistva Dominik Obri (57), istražni sudija je odlučio da "sasluša" psa žrtve u okviru suđenja rođacima žrtve, Franku Renar-Pajenu i Olivijeu Estašu, optuženima za ubistvo kako bi dobili nasledstvo od 14 miliona evra.

Sudija je poveo psa dalmatinca po imenu Teo na mesta zločina da bi video kako će se pas ponašati. Stručnjak za ponašanje životinja Žilber Muton je rekao da pas može da reaguje kada vidi osobu koja je nanela neko zlo vlasniku.

Pas tada ima fizičke manifestacije kao što su neobični polažaji ušiju, pogled i njuškanje.Teo, međutim, nije na mestu zločina imao neke posebne reakcije, kao ni kad je video optužene.

Premda "svedočenje" neke životinje ne predstavlja dokaz za pravosudje, može se iskoristiti kao trag ka pronalasku krivca to jeste počinioca zločina.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1