Najzanimljiviji sajt Balkana
Kada Volter Samaszko Jr (69) umro u svom domu u Karson Sitiju u državi Nevada,on je imao svega 200 dolara na bankovnom računu.Kako su kasnije zvaničnici iz policije izjavili Samaszko je ....

imao oko 7 miliona dolara uredno spakovanog u kutijice ostavljenog u garaži svoje kuće...

Krajem juna ove godine komšije su pozvale policiju jer se iz njegove kuće širo nesnosni smrad Samaszko je živeo kao usamljenik koji je bio protiv vlade i veliki škrtica,kako ga poznaju komšije.Prema nalazima autopsije Samaszko je bio mrtav najmanje mesec dana,od dana kada su komšije pozvale policiju ,umro je od srčanih tegoba.

Kada su ekipe za pospremanje kuće stigle u njegovoj garaži su pronašli kutijice pune zlata.U kutijicama su se nalazili zlatnici i poluge.U kutijicama su se tako mogli naći zlatni novćići od 20 dolara,Austrijski zlatnici,Južno afrički zlatnici Kruggerrandi umotani u aluminijske folije.

Neki od pronađenih novćića su pravi rariteti  jer datiraju iz 1872. godine,pa je s time i cena "ostavljene" imovine  mnogo veća kako prepostavljaju od 7 miliona dolara.
!Predsotavlja se da je neke novćiče,Samaszko kupovao od lokalnog dilera novćića.

Sve kutijice u kojima se "skrivalo" zlato da su se merile zauzele površinu dvoje ručnih kolica.Svo zlato koje su pronašli je deponovano je trenutno u trezor Samaszkov bliži rođak iz San Rafaela u Kaliforniji će najverovatije dobiti deo bogastva kada se odbiju troškovi poreza koji nisu plaćeni.

Majka Voltera je umrla 1992 godine a on nije radio još od 1969.godine ali je zato imao akcije u vrednosti od 140.000 dolara i 25.000 dolara,pa je najverovatnije živeo od '69 od svojih investicija.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala