Najzanimljiviji sajt Balkana
U indiji najveća banka koja se nalazi u državnom vlasništvu "SBI" raspisala je konkurs  da bi samo par dana posle raspisivanja, bila zatrpana je  prijavama budćih radnika - kandidata zbog 1.500 radnih mesta!.Posao u banci je....

za početničke pozicijame, odnosno radnim mestima na bankovnim šalterima,i za ovaj konkurs se prijavilo da ne verujete  1,7 miliona ljudi!

Kako javlja Hindustan tajms,uslovi za posao su za indijske prilike izuzetno povoljni – banka "SBI" daje platu od oko 1.000 evra i dodatak za stanarinu u elitnom delu Mumbaja!Naravno upravni odbor banke ni u najluđim snovima nije mislila da će konkurs izazvati ovoliko interesovanje.

Ipak,u "SBI" banci obećavaju da će baš svaku prijavu detaljno razmotriti,ali ne znaju sa sigurnošću koliko će vremena proći do izbora idealnih kandidata.

Uprkos tome što je indijska ekonomija proteklih godina počela da beleži rast, nezaposlenost je u toj državi i dalje velika, a rad u sivoj zoni čest.

Dodatni problem je izazvala i globalna ekonomska kriza, zbog koje je u proteklih 18 meseci privatni sektor „zatvorio slavine", pa se nudi sve manje radnih mesta. Zato mnogi spas vide u državnim i javnim preduzećima.
izvor:rts

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala