Najzanimljiviji sajt Balkananajvisi hram indija

U Indiji je započela gradnja hinduističkog hrama koji će kada se završi biće veći od bazilike Svetog Petra u Vatikanu i prostiraće se na neverovatnih 20.000 kvadratnih metara...

Hinduistički hram u Indiji Vrindavan Čandoraja Mandir biće najviši hram koji će biti visok 210 metara i imaće više od 70 spratova.

Osim centralnog religijskog nebodera i kulturnog centra, kompleks će sadržavati i tematski park sDok će ceo kompleks imati po nekim navodima 50.160 kvadratnih metara prostora i biće okružen drvećem odnosno šume. 

"U tematskom parku smestićemo standardne vožnje, posebne svetlosne efekte i lasere kako bismo posetiocima dali maksimalan užitak " izjavio je za CNN Narasimha Das, šef projekta gradnje.

Gradnja je već počela u manjem gradu tek desetak kilometara od mitskog rodnog mesta hinduističkog božanstva Krišne. Po procenama građevinskih stručnjaka ova građevina će koštati oko 45 miliona dolara

Sama zgrada izgledom pomalo podseća na svemirski brod, a posebnu pažnju privlači svojom nekarakterističnom plavom bojom. 

Poseban lift voziće posetioce do vrha zgrade gde ih čeka vidikovac s kojeg će moći da gledaju na okolna mesta.

Da putovanje ne bi bilo dosadno, posetioci će moći da uživaju u projekciji filma o istoriji svemira kako je zabeležena u vedskoj literaturi.

Čitav kompleks posvećen je Krišni, a nakon gradnje biće okružen hiljadama kvadratnih metara šume kako bi se verno preslikale legendarne šume Braja, okolne regije.

Na kraju pogledajte kako će to izgledati za par godina kada hram bude završen:

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala