Najzanimljiviji sajt BalkanaKolobraro ukleto selo u italiji
U Italiji postoji mesto za koje svi tvrde da je "ukleto selo" ime tog sela Kolobraro.Ovo selo to jeste mesto toliko ukleto da ga čak ni u Italiji,... ne žele izgovoriti na glas, već samo kažu "ono selo

U tom selu koji broji oko 1209 stanovnika ni tamošnja policija, ako pritisnete papučicu gasa dok prolazite prestrašeni kroz njega, neće kazniti zbog prebrze vožnje. Jer, i policajci znaju da je to "ukleto mesto"-selo!

Priča o prokletstvu je stara koliko i sam grad Kolobraro, a vezana je uz značenje reči "coluber", što na latinskom znači zmija, za koju se veruje da je oličenje zla.

Grad na sebi ima urok?!

Iako se priča o prokletstvu prenosila godinama, oživela je tek u prvoj polovini 20. veka, kada su je probudili jedan advokat i veštica. Bjađo Virgilio je bio uspešan advokat koji nikad nije izgubio slučaj, i imao je mnogo neprijatelja. Jednog dana na sudu je, u žaru govora rekao: "Ako ne govorim istinu neka ovaj luster padne".


I luster je pao. Iako niko tom prilikom nije povređen, njegovo ime postalo je sinonim za loš znak i dodao je još negativne reputacije već ozloglašenom Kolobraru

Ali umesto toga, i on i čitav njegov tim saradnika, za vreme poseta ovom gradu doživljavali su potpuno neobjašnjive nesreće.

Neobjašnjive nesreće

Advokat i njegovi naslednici ubrzo su napustili grad. Nakon tog slučaja, jedan antropolog je stigao u grad u potrazi za "vešticom" - za šta je verovao da može skinuti urok "zlog oka". Susreo je "La Katri", mršavu staricu opečenu od sunca, naboren kože, i pomislio je kako je napokon pronašao pravu osobu, ali navodno su nakon susreta s njom i on i njegov tim počeli doživljavati čudne nesreće.

Elena di Napoli, potomak spomenute starice tvrdi: "Moja praprabaka nije bila veštica, samo stara žena koja je možda tako izgledala."
navodna vestica u selu kolobaro praprabaka Elene di Napoli
Tu su se rađala deca s dva srca?!

Ipak, to nije sprečilo priče o "masciareama", vešticama koje su tokom 1950-ih svojim magičnim moćima vladale selom i donosile nesreću kome god bi poželele.

Neke od najgorih priča odnose se na bacanje uroka na trudnice, koje su svojim gresima donosile nesreću svojoj deci - navodno je u Kolobraru postojalo više slučajeva beba koje su se rađale s dva srca, tri plućna krila...

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala