Najzanimljiviji sajt Balkana

Potrebne nindže u Japanu

 

U Japanu odnosno prefekturi Aići pojavio se zanimljiv oglas u kome se traži šest profesionalnih nindža,...

 a sve u cilju podsticanja razvoja turizma.U oglasu za posao je navedeno da su obavezne fizička spremnost i akrobatske veštine....

Ove nindže koje će plaćati preketura Aići neće morati da se bore, ali će nastupati na televizijama. Takođe, navodi se da bi idealni kandidati trebalo da "uživaju u pažnji, čak i u slučajevima kada su tajne nindže2.

U ponudi za oglas za ninđe kaže se da je plata 1.600 evra, a svi stariji od 18 godina mogu da se prijave na konkurs koji će trajati do 22. marta ove 2016.godineOni će morati da impresioniraju turiste izvođenjem akrobacija s mačem u Nagoja zamku i na drugim atraktivnim lokacijama.

Ako en znate nindže su bili plaćenici u 15. veku specijalizovani za špijunažu, ubistva, sabotažu i druge oblike tajnog ratovanja. Bili su ispod samuraja na društvenoj lestvici, koji su morali da slede stroga pravila časti.

Grad Iga koji se na neki način smatra rodnim mestom nindži, u 15. veku je tokom građanskih sukoba u Japanu bio njihovo sedište, ali su nindže postepeno iščezle iz grada Iga tokom 17. veka
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1