Najzanimljiviji sajt Balkanačist vazduh iz vreća
Nije tajna da je Kina jedna od najzagađenijih zemalja u svetu,tako da stvari sa vazduhom u Kini postaju sve lošije i lošije,već je nekoliko gradova dobilo besplatne " Sveže vazdušne stanice" koje su snabdevene sa  vrećicama svežeg vazduha koje udišu svi oni koji žele da osete svež vazduh.!...


Ove "vazdušne stanice" su su postale toliko popularne u Kini da se u nekim slučajevima se stvore dugački redovi sve zbog korisnika koji žele da "ušmrknu" malo svežeg čistog planinskog vazduha .

Jedna od takvih  svežih vazdušnih stanica se nalazi u gradu Zhengzhou u centralnoj Kini,provincija Henan . Prema kineskim podacima grad Zhengzhou je jedan od najzagađenijih gradova u Kini ,AQI (indeks kvaliteta vazduha ) je 158 . U poređenju ,na primer sa gradom Bejkersfildom (koji je najzagađeniji grad Amerike ) koji ima AQI od samo 45 ...pa sad vi vidite.

Vazduh iz  "vazdušne stanice" grada, Zhengzhou  potiče sa Laojun planine , koja se sastoji od 80 odsto zelenih površina  .
Feng Lin (75) ,jedan od korisnika vreća sa svežim vazduhom je rakao : "Vazduh je zaista dobar , ali vreme udisanja je suviše kratko .Mogao sam samo malo da uživam i bilo je zaista sjajno" A jedna trudnica je izjavila da posle tretmana sa svežom vrećicom vazduha bi volela da joj buduće dete i ona hodaju po planini i udišu svež vazduh
svež vazduh
Po rečima menadžera ovog neobičnog proizvoda Long Peng, svež vazduh sa Tianmu planine je toliko svež da u sebi ima  3.300 negativnih jona po kubnom centimetru,koje je mnogo veći od normalnog nivoa. Inače oncept prodaje svežeg vazduha konzervi nije nova - ideja je potekla iz iz turističkih prodavnica u blizini planine Fudži u Japanu, gde su prodate limenke svežeg vazduha sa velikim uspehom.

 Prošle godine, kineska reciklažni preduzetnik i filantrop Čen Guangbiao je tvrdio da je prodao 10 miliona limenki za samo 10 dana.?! Potražnja za ovim proizvodima svežeg vazduha je izuzetno visoka, s obzirom na  visok nivo zagađenja.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala