Najzanimljiviji sajt Balkana
U Leskovcu je u okviru 24. Roštiljijade ispečena najveća pljeskavica na svetu!Pljeskavicu su ispekli Goran Todorović i Ivan Đorđević.Pljeskavica, za Ginisa je imala prečnik...

... 147 centimetara a bila je teška 55 kilograma ovom težinom ona je bila je teža za jedan kilogram od prošlogodišnjeTako su Đorđević i Todorović po šesti put uzastopno nadmašili sopstveni rekord.

"Najrizičniji trenutak kao i u poslednjih šest godina, je bio trenutak okretanja pljeskavice", izjavio je medjima Ivan Đorđević. Njegov kolega Goran Todorović objasnio je da se prilikom okretanja odvalilo jedno parče mesa.
 
"To je zbog toga što je roštilj rešetka bila u prečniku šira samo pet centimetra od plješkavice. Iz godine u godinu se povećava prečnik pljeskavice a radi se na istoj rešetki. Organizatori bi naredne godine trebalo da reše taj problem", rekao je on.

Pljeskavica, na koju je potrošeno dva kilograma masti, podeljena je posmatračima, najviše deci, a drugi deo je, po tradiciji, predat Gerontološkom centru u Leskovcu. Ni ove godine rekord neće biti zabeležen u čuvenoj knjizi Ginisovih rekorda.

"Prvi put smo kontaktirali ljude iz Ginisa i tražili njihov dolazak u Leskovac. Međutim, objašnjeno nam je da u njihovoj knjizi rekorda za sada ne postoji kategorija pljeskavica, već samo kategorija hamburgera i čizburgera. Naredne godine ćemo se potruditi da takvu situaciju promenimo".

Todorović i Đorđević su na na taj način po peti put oborili ( neslužbeni) Ginisov rekord za najveću pljeskavicu.Leskovačka Roštiljijada, se završava u nedjelju, 1. septembra.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala