Najzanimljiviji sajt Balkanaleskovac pljeska
Na leskovačkoj "Roštiljijadi“ napravljena je oboren Ginisov rekord napravjena je najveća pljeskavica na svetu!....

Ova velika pljeksavica napravljena je  od čak 65 kilograma roštiljskog mesa. Time je oboren prošlogodišnji rekord za dva kilograma.

Nije im bilo lako ali na kraju su uspeli. Pokazali su veliko majstorstvo, prolili mnogo znoja, uložili svu snagu da bi napravili najveću pljeskavicu na svetu od 65 kilograma roštiljskog mesa.

Prečnik najveće pljeskavice na svetu iz Leskovca bio je 191 centimetar a posle pečenja 158. Debljina je ostala ista – 2,6 centimetara. Što je najvažnije pljeskavica je ostala cela.!

Na taj način Predrag Lazarević, Ljubiša Đorđević i Bojan Živković oborili su prošlogodišnji rekord za dva kilograma. Najdramatičniji trenutak, kao i uvek, bilo je okretanje pljeskavice.

"Teško, apsolutno teško. Sama kilaža od 63 kilograma, nama je bilo teško i prošle godine. Sad smo hteli da uvećamo za još dva kilograma, to smo i uradili, normalno bilo je još teže. Radili smo sa poteškoćom kažem zbog ovih roštilja gde su malo izmrdali, ali hvala Bogu opet je odrađeno kako treba", navodi majstor roštilja iz restorana"Koliba" Predrag Lazović.

"Najteže je bilo kad smo je skinuli sa pleha na rosu da se zapeče, takva su pravila. Sledeće godine videćemo, možda se poveća za neki kilogram ali stvarno je teško", navodi majstor roštilja iz „Kolibe" Ljubiša Đorđević.

Do kraja „Roštiljijade" ostala su još 2 dana a najveće gužve očekuju se tokom predstojećeg vikenda. Leskovački voz se zahuhtao pa se traži karta više zbog čega su rezervacije neophodne jer je dobar provod zagarantovan.

Izvor:rts.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala