Najzanimljiviji sajt Balkanamladja slika mona lisa
U muzeju Prado u Madridu otkrivena je slika za koju se vjeruje da je prva replika Mona Lise!ovu sliku je nacrtao kako se predpostavlja Andrea Salai ili Francesco Melzi jedan od njih dvojice.Oni su bili učenici čuvenog Leonarda Da Vinčija...

Do ovog otkrića se došlo prilikom pregleda infracrvenim svetlom,kao i na originalnoj slici leonarda,nacrtana  je skica ispod slike a sama pozadina slike je prebojena u crno još u 18 veku.

Stručnjaci koji se bave analizom slika se nadaju da će analizom kopije ove kopije Mona Lize otkriti nešto više o misterioznoj slici

 "Ovo otkriće kao i ekspertiza slike će nam otkriti misteriju najpoznatije slike na svijetu.Mnogo replika slika smo pronalazili i pre,ali za ovu trvrdimo da je prva i da će sadržati informacije do kojih pre nismo mogli doći",izjavio je medijim kustos muzeja Prado.

 Originalna slika Mona Lise koja je bila napravljena između 1503. i 1506.godine,je previše je osetljiva da bi se radile bilo kakve analize je je platno prestaro pa tako da se ne dozvoljava bilo kakva ekspertiza na primer da bi se procenila starost  dame koja je poslužila kao inspiracija slavnom Da Vinciju.

Kopija Mona Lise kada bude restauirana u februaru mesecu će se postaviti u muzeju Luvrnu gotovo posle 500 godina koliko su bile  odvojene,stajaće uz uz original sliku Leonarada da ičija Mona Lisu.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala