Najzanimljiviji sajt Balkana
Ova zanimljiva vest sigurno će podstaći kod onih koji vole sendviče da sad naprave jedan ukusan sendvič.Kuvari iz grada Meksiko Sitija zajedno sa lokalnim vlastima uz zaposlene iz 55 preduzeća pomagali pripremi ogormnog sendviča....

Težak i dugačak sendvič ri iz grada Meksiko Sitija povodom festivala hrane a težina sendviča je bila neverovatnih 700 kilograma sa dužinom do 53 metra!

Za sendvič od 700 kilogramna utrošeno je na hiljade komada hleba,zelene salate,luka,paradajza,sira.Sendvič je bio izmešan sa više od 70 vrsta sastojaka,poput slanine,ćuretine,piletine morskih plodova ,uključujući i nekoliko stotina litara majoneza,senfa.

Svaki deo super ogormnog sendviča imao drugačiji punjenje tj sastav.Uprkos svojoj veličini,ipak to nije najveći sendivč na svetu koji je ikada napravljen.Za sada ta čast pripada sendviču iz SAD napravljenom 2005.godine koji je težio neverovatnih  2.467 kilograma!

Organizatori događaja u Meksiko Sitiju se nadaju da će sada ljudi izabrati užinu sa tradicionalnim meksičkim sendvičima,umesto brze hrane.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala