Najzanimljiviji sajt BalkanaOdgovor na pitanje da li smo sami u svemiru mogao bi da se nađe u nama samima odnosno unutar svake ćelije našeg tela.
 Pitanje da li naši geni nose inteligentno dizajnirani "pečat misterioznog proizvođača" u sebi,....
koji je ispisan milionima godina ranije na nekom drugom mestu tj nama nepoznatoj planeti?


 Kako prenosi Discovery.com Vladimir I. Ščerbak sa Narodnog univerziteta al-Faravi u Kazahstanu i Maksim A. Makukov sa Astrofizičkog instituta Fesenkov,izneli su u svom radu hipotezu da je inteligentni signal ugrađen u naš genetski kod i da je reč o matematičkoj i semantičkoj poruci koja nije uvrštena u Darvinovu teoriju evolucije.

"Kada se jednom ugradi,šifra bi mogla da bude nepromenjena zauvek,zapravo to bi mogla da bude najdugotrajnija poznata konstrukcija.Ona predstavlja izvanredno pouzdano skladište za inteligentni potpis.Jednom kada je genom prikadno upisan, potpis će ostati zamrznut u ćeliji i prenosiće se kroz njeno potpomstvo i saim tim biti neuništiv u vremenu i prostoru”, pišu naučnici

 Oni zatime pružaju detaljnu analizu kako ljudski genom sadrži temeljnu uređenost u mapiranju između nukleotida DNK i amino kiselina što ih je dovelo do smelog zaključka: da je genetski kod „izumljen van solarnog sistema pre nekioliko milijardi godina”.Ova izjava podržava ideju "panspermije"hipoteze da život postoji širom univerzuma i da može biti prenošen sa jedne na drugu lokaciju tj. da je svuda "posejan".

Rad Ščerbaka i Makukova objavljen je u stručnom čaospisu Icarus a delom ga je finansiralo Ministarstvo obrazovanja i nauke Republike Kazahstan.
izvor:blic.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1