Najzanimljiviji sajt Balkana
Ohridski profesori i učenici Srednje ugostiteljske škole "Vančo Pitošeski" ovoga vikenda povodom Bogojavljanja i Sabora Svetog Jovana Krstitelja su upisani  u Ginisovu knjigu rekorda....

Za upisivanje u Ginisovu knjigu rekorda makedonci iz Ohrida su zaslužili time što su napravili riblju čorbu od 3,3 tone!

Za pripremu najveće riblje čorbe na svetu makedonci su utrošili 500 kilograma lososa,200 kilograma oslića kao i 150 kilograma kalifornijske pastrmke,uz dodatak 140 kilograma šargarepe,50 kilograma celera,20 kilograma paškanata,110 kilograma ulja,100 kilograma brašna,200 veza peršuna i 20 kilograma začina i soli.Prethodni rekord riblje čorbe je iznosio je 3.024 litara riblje čorbe

Od 3,3 tone težine riblje čorbe stanovnici Ohrida su dobili 11.000 porcija riblje čorbe za koje je potrošena  četiri metra kubnih drva. Da bi sve bilo po prvilima Ginisa sam događaj pravljenja riblje čorbe je snimljen,a svi podaci o ribljoj čorbi stavljeni na papir,koji je overen kod notara.

Blaže Jordanovski koji adi kao profesor kuhanja u Srednjoj ugostiteljskoj školi kaže da su pripreme za gigantsku riblju čorbu počele još pre mesec dana,a da je samo spremanje počelo u petak, čišćenjem ribe i povrća.Ok je za narednu godinu ovaj profesor je najavio novi Ginisov rekord.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala