Najzanimljiviji sajt Balkana

najveća riblja čorba
Opština Prnjavor uspela je juče da se upiše u Ginisovu knjigu rekorda napravivši najveću riblju čorbu na svetu! Ovaj događaj pravljenja naveće riblje čorbe na svetu naravno pratio je službeni sudija Ginisove knjige rekorda iz Londona..Najveća riblja čorba na svetu koja je napravljena u Prnjavoru imala je ukupnu težinu 3.804 kg! Ovom težinom Prnjavorčani su potukli prethodni rekord najveće čorbe od 3.020 kg koja je napravljena u američkoj saveznoj državi  Masačusets.
ginisov rekord najveća čorba
Organizatori ove manifestacije bila je Turistička organizacija opštine Prnjavor.U pravljenju čorbe učestvovalo je 20 kuhara, a kako smo saznali utrošeno je oko 1.500 kg ribe, mada su to recepti koji domaćini ljubomorno čuvaju, jer trebaju u narednom vremenu ostati rekorderi.

Naravno, nakon obaranja Gnisovog i svetskog rekorda čorba je odmah podeljena prisutnim gledaocima koji su psole uživali u koncertu grupe "Riblja čorba" koji je bio besplatan.
pripremanje najveće čorbe
Ušli smo u knjigu Ginisovih rekorda, napravili smo najveću riblju čorbu. Sve je počelo prije godinu dana s organizacionim odborom i evo uspeli smo. Nije bilo lako. Više od 300 ljudi je uključeno u direktno pripremanje čorbe i veoma sam sretan što je sve proteklo onako kako smo i očekivali, rekao je načelnik Gatarić.

Direktor Turističke organizacije Prnjavor Dragan Čolić je rekao da mu je drago što su napravili imidž s kojim se u narednom vremenu može hvaliti Prnjavor i da je već u planu da se krene u obaranje rekorda u pravljenju piroga.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1