Najzanimljiviji sajt Balkanaparfem
Dve male bočice parfema, koje su zapečaćene voskom, davne 1864. godine smeštenu su zajedno sa ostalim stvarima na brod ''Meri Selestija'', ali na žalost nikada nisu stigle do svog odredišta.Dotični brod se nasukao na greben, i potonuo odnevši sa sobom dva mala parfema u more....


2011. godine dve boce parfema koji je "potonuo" zajedno sa brodom pornađeni su, a ovog meseca će se naći u prodaji naći verna reprodukcija originalnog parfema starog 150 godina.!

"Ovaj parfem je čekao 150 godina da ga neko stavi i sada, konačno, to i može da se desi" izjavio  je Izabel Remzi-Brekstoun iz Bermudskih parfimerija.Ona je od bermudske vlade tražila posebnu dozvolu da iskopira ovaj parfem po morekularnoj strukturi odnosno da 100 procentno kopira svojstva parfema

Iako su svi dugo čekali da pomirišu ovaj parfem, prvi utisak, nažalost, nije bio sjajan. Kada je prvi put skinula voštani čep i pomirisala tečnost, nije bila ni malo impresionirana. Nakon 150 godina raspadanja, parfem je imao miris "prljavih piratskih nogu"

Dve potnule bočiceparfema su bile čuvane na relativno dobrim uslovima, na tamnom i hladnom dnu mora,ali ipak pošto parfemi koji sadrže ogranske čestice vremenom počinju da se raspadaju, i ne mirišu baš lepo.

"Ali, nije ni bilo bitno kako miriše. Ono što je zaista bitno jeste činejnica da ste u mogućnosti da pomirišete 150 godina istorije. Možete da pomirišete gosta" dodala je  Remzi-Brekstoun. Tim stručanjaka je dugo radio na tome da otkrije od čega je tačno parfem bio napravljen, i kako da napravi 100 procentno isti takav.

Parfem "Piesse and Lubin" je bio veoma popularan u 19. veku, a kada su uspeli da pređu preko komponenti koje su se godinama raspadale naučnici su bili iznenađeni kako ovaj prafem zapravo dobro miriše.

"Bila sam šokirana kako je sveža i cvetna formula, i koliko citrusa ima. Veoma je lep i osvežavajući, i uopšte ne miriše staromodno - objašnjava Izabel. Parfem od 150 godina starosti prodavaće se po ceni od 225 dolara za jednu bočicu.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala