Najzanimljiviji sajt BalkanaNa riječkoj Kantridi, jedna drvena kutija roletne skrivala je prave male "podstanare" 40.000 pčela, ta mala zajednica uspela je da napravi neverovatnih 20 kilograma meda!.Neobične "podstanare"otkrio je..... riječki "šaptač pčelama" Branko Vidmar na poziv vlasnice stana, zabrinute zbog sve većeg broja insekata u svom stanu

Vredne pčele su,verovatno primetile da roletna prozora u jednoj sobi se nikada ne podiže i pažljivo su na iznenađenje stanara zgrade i pčelara,se "uselile" u svoj novi dom.Iskusni pčelar Vidmar je još pre nego što je s teškom mukom otvorio medom zalepljenu drvenu kutiju roletne.


Pčelar je i prognozirao da u roletni prozora ima najmanje 20-ak kilograma vrhunskog meda - i  na kraju se ispostavilo tačnoIzbrojao je 21 okvir s mednim saćem, što ga je navelo na zapanjujući zaključak da je pčelinja zajednica formirana pre otprilike godinu dana i da broji najmanje 40.000 jedinki.

Vidmar je objasnio da je med iz roletne poput onog iz prirode - nema pesticida, a vosak i med su lepih boja.

„Prema tome, proizvod je vrhunskog kvaliteta, laganog ukusa i božanskog izgleda. Sudeći prema ukusu, potiče od bagrema i lipe", zaključio je pčelar.

Budući da Vidmar poštuje pravila da se prilikom intervencija prikupljeni med vraća vlasniku stana ili zemljišta na kojem je pronađen, vlasnica stana je ovu „pustolovinu" okončala sa neočekivanim dobitkom.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1