Najzanimljiviji sajt Balkana
Ilustracija:mamut

Prva u svetu laboratorija za kolinranje životinja otvorena je nedavno u Rusiji tačnije .Ova neobična naučna laboratorija će se baviti proučavanjem DNK materijala izumrlih životinja u nadi da će moći da ih klonira...
 
Nova laboratorija u Jakutsku, poznatom kao najhladnijem velikom gradu na planeti, proučavaće ćelije i tražiti način za kloniranje mnogih izumrlih životinjskih vrsta, objasnio je Semen Grigorijev, direktor Muzeja mamuta u federalnom univerzitetu.
 
" Najveći će nam biti prioritet je vraćanje mamuta“, rekao je Grigorijev za magazin Ogonek, dodajući da su u celokupan proes uključeni pekinški Institut za genetiku i južnokorejska kompanija "Sooam Biotech".
 
Početkom ove 2015.godine, istraživači sa Univerziteta Harvard objavili su da su kopirali 14 gena mamuta u genom azijskog slona.
 
Ruski naučnici u laboratoriji u Jakutsku se nadaju da će njihova kolekcija od preko 2.000 ostataka preistorijskih životinja (od primitivnim pasa i konja do mamuta) dosta pomoći u indentifikovanju kvalitetnog ćelijskog tkiva.
 
Pa će tako iz tog kvalitetnog tkiva  moći izvući  iskoristiv DNK materijal kkoji će im polsužiti za kloniranje izumrlih životnjskih vrsta, u prvom redu mamuta.
 
 Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1