Najzanimljiviji sajt BalkanaIlustracija ruski supermarket

U Rusiji tačnije u selu Taštip otvorena je neobična samoposlugu koja nema prodavača! Stanovnik sela Taštip Aleksandar Isakov otvorio je neobičnu pekaru - samoposlugu bez prodavača i kase!...Kada potencijalni kupac uđe u ovu samoposlugu, uzme ono što mu treba i ako ima ostavi novac, a ako nema čime da plati ljubazno se izvini. U ovoj samposluzi "na poverenje" hleb tako dosta jeftiniji od ostalih prodavnica

"Kupci dođu i uzmu ono što im treba te ostave novac ili ceduljicu da će platiti kasnije u toku meseca. Psihološki je ugodno kad ljudi shvataju da im neko veruje. Kažu da je ova samopolsuga ´na poverenje´ test savesti", kaže pekar i vlasnik trgovine Aleksandar Isakov.

On kaže da je 99 posto stanovnika sela pošteno. O tome svedoče brojne ceduljice koje mu ostavljaju sada ih ima čitavu kolekciju.

"Oprostite, uzeli smo hleb, a nismo platili. Platićemo početkom narednog meseca. Maša".

Osnovno zanimanje Isakova je - duborez. Pekara mu donosi dodatni prihod, pa stoga i ne računa da ima pazar u  prodavnici svakog dana. Ali, kada Aleksandar izračuna mesečna primanja iz ove svoje neobične "prodavnice na poverenje" vidi da je u plusu.

Za svaki slučaj postoji kamera koja sve snima, pa se može lako utvrditi ako nestane veća količina heba prenpose ovu zanimljivu vest ruski mediji.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala