Najzanimljiviji sajt Balkana

tek rodjena beba
U Rusiji u Altajskom regionu Sibira, rođena beba koja je začeta prirodnim putem, ali se razvijala van materice.! Ovakav slučaj trudnoće i rađanja bebe je veoma redak i dešava se  jednom u 625 miliona slučajeva!....

Bebu su ponosni roditelji nazvali Veronika, što znači "ona koja nosi pobedu", jer na kraju krajeve beba je to ime i zaslužila!

Anonimna tridesetjednogodišnja majka, je kao izbeglica iz pokrajine Donbas u Ukrajini, završila je u Sibiru i tokom cele trudnoće nije otišla na pregled.

Ipak, njena beba uspela je da preživi abdominalnu trudnoću, u vodenjaku van materice. Osim male Veronike, do sada je zabeleženo samo 12 takvih slučajeva u svetu.!

Majka i otac Veronike odlučili su da sačekaju porođaj kod kuće. U početku je sve bilo kako treba, žena je osećala sve jače i češće kontrakcije, pripremala se za porođaj, a onda su kontrakcije naglo prestale.


Par je tada odlučio da zatraži pomoć lekara, te je trudnicu na kraju operisao tim od čak 10 lekara.

Operacija je bila složena i vrlo rizična, ali su preživele i majka i beba. Beba Veronika je na svet došla sa 4 kilograma težine i 56 centimetara dužine.

"Shvatili smo da je operacija bila uspešna kada je beba počela da plaće", rekao je doktor Marat Žažijev, jedan od lekara koji je porodio mamu male srećne VeronikeDodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1