Najzanimljiviji sajt Balkana

ruske tv stanice
Poslanici ruske Dume predložili su nacrt zakona kojim bi se zabranilo emitovanje reklama na televiziji i radiju nedeljom u vremenu od 6 sati ujutru pa sve do ponoći. ....

Tako bi, ako se ovaj zakon usvoji, u rusiji nedeljom bi se zabranile reklame na televiziji tj. rusi više ne bi gledali "duge" reklame nedeljom!

U objašnjenju se navodi da je nedelja dan kada bi ljudi trebalo da se odmaraju, da imaju mogućnost da gledaju filmove i emisije, a da ih niko ne prekida agresivnim  tv reklamama.

Sve te reklame ljude podsećaju na probleme, bolesti sa kojima se čovečanstvo susreće i jednostavno ih iritiraju“, rekao je poslanik i član partije LDPR Igor Lebedev, jedan od autora teksta zakona, prenosi ruski Sputnjik.

Pored toga, jedan od argumenata za ukidanje reklama nedeljom je i taj da deca tog dana daleko više gledaju televiziju nego što je to slučaj radnim danima.

"Vikendima deca uključuju televiziju i radio čim se probude. Kako je već poznato, svest kod dece se formira dok su mali, baš zato su upravo najmlađi najizloženiji uticaju reklama, koji nije uvek pozitivan", dodaje se u tekstu.

Autori zakona su se takođe pozvali i na istraživanje koje je nedavno sprovedeno u Rusiji, u kojem se navodi da više od 80 odsto građana Ruske Federacije smatra da reklame na televiziji oduzimaju previše vremena i da smaraju.Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1