Najzanimljiviji sajt Balkana


wewlesfleth village Za epidemiju raka praktično nikad niko nije čuo.ali postoji ipak šokantna priča koja dolazi iz jednog malog sela Wewelsfletha u Nemačkoj gde gotovo svako domaćinstvo je pogođeno ovom smrtonosnom bolesti.

Selo Vevelsfleth,se nalazi u blizini reke Elbe u severozapadnoj Nemačkoj ,neki ga nazivaju "Selo prokletih"

Oni koji žive u Wewelsfleth a njih ima oko 1.500 stanovnika,imaju po statistici 50 odsto veće šanse da imaju rak nego stanovnici u drugim delovima u severnoj nemačkoj državi Šlezvig-Holštajn u Nemačkoj.


Ovo malo selo oseća se tako napuštenim od vlasti jer vlasti nisu u stanju da pruži bilo kakvo razumno objašnjenje za ovo što im se događa,jer jedino njihovo selo pati od "epidemije" raka u toj celoj oblasti!

Između 1998 i 2008,godine prijavljeno je iz ovog sela čak 142 novih slučajeva raka.!Ovaj šokantni fenomen nije ograničen na bilo koji određeni deo sela.A što se tiče samog raka nije slučaj da napada jedan deo organizma,već su to slučajevi gde je ova bolest utiče na dojke,pluća,matericu,želudac i jednjak itd.

Isto tako treba imati na umu da postoje tri nuklearne elektrane u blizini sela,a takođe i brodogradilište gde se koriste boje za brodove koji se prskaju toksičnim bojama.


Sasvim razumljivo,seljani su uznemireni i ne nameravaju da odustanu od svojih zahteva zaozbiljnu istragu o ovoj bizarnoj situaciji koja je pogodila sad već odavno njihovo selo.

Ali opet zdravstveni i univerzitetski stručnjaci ostaju zbunjeni nad uzrokom čudnog širenja"epidemije" kancerogenih ćelija širom sela.Čak su i stručanjaci sa Univerziteta u Lubecku istraživali,tražeći bilo kakve anomalije koje bi mogle dovesti do pojave ove čudne "epidemije" raka kod meštana.


Stručnjaci su uzeli sve faktore u obzir nuklearne elektranu i brodogradilište,čak su gledali i na to da li neki od stanovnika sela nisu bili teški pušači.

Ali na kraju se pokazalo da rezultati ove studije koju su uradili su bili potpuno neubedljivi,nisu im doneli nikakav razuman i naučni odvovor, stručnjacima jednostavno nije ništa jasno.

Predsenik sela Wevelsfletha,Ingo Karstens,koji je na ovoj funkciji već 14 godina,je izgubio obe svoje žene od raka.Prva mu je žena umrla sa 61 godinom i to od raka pluća pre 10 godina a druga mu je skoro umrla.On tvrdi da je ovo kao neko prokletstvo,ali nema nameru da ode iz ovog sela .

On se sada insistira da zdravstvene vlasti u Berlinu da oforme komisiju za drugo istraživanje koje bi eventulano dovelo do srži problema tj. ove "epidemije raka" u njegovom selu."Ovo zaista zvuči jako tužna situacija,nadam se da će se pronaći uzrok ovom svemu" dodao je predsenik "ukletog sela"

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1