Najzanimljiviji sajt Balkana

U stomaku srafovi i ekseri
U stomaku - želucu, jedne ruske penzionerke hirurzi su pronašli i izvadili 152 šrafa, eksera ,matica i drugih metalnih predmeta..! Ruskinju koja ima 74 godine u bolnicu su je doveli potpuno drugi problemi ....

(kardio-vaskularni), ali je dodatno ispitivanje otkrilo gotovo bizarnu stvar!

Penzionerka je u centar za kardio-vaskularne bolesti Republičke klinike "Nikolaj Semaško" stigla početkom decembra meseca. Pacijentkinji je pružena sva potrebna pomoć i njeno stanje je posle lečenja bilo stabilno, ali ostali su nepoznati uzroci povišene telesne temperature.

Tada joj je urađena gastroskopija, kako bi se proverila moguća anemija.

Doktorka Irina Goliševa, koja je obavila proceduru, utvrdila je da su grlo i jednjak pacijentkinje u idealnom stanju, ali zatim je endoskop otkrio neočekivani sadržaj želuca: u njemu se nalazila ogromna količina stranih  metalnih  tela.

Posle detaljnog pregleda doktorka je utvrdila da se radi o ekserima i šrafovima. Pokušala je pomoću endoskopa da ih izvadi, ali je uspela da izvuče samo četiri eksera. Nije želela ženu da izlaže daljem riziku i hitno je pozvala hirurge radi konsultacija

Rendgensko ispitivanje trbušne duplje pokazalo je da strani objekti mogu da izazovu oštećenje zidova želuca i zato su hirurzi preporučili hitnu operaciju pod totalnom anestezijom.


Među uklonjenim stranim telima bili su dugački ekseri, veliki šrafovi, matice, reze za vrata, delovi armature dugi do 15 centimetara, pa čak i srebrni lančić finoće 925. Na kraju su iz želuca izvađena 152 metalna predmeta koji su već počeli da oksiduju, a niko osim same žene nije mogao da kaže koliko dugo su se predmeti tu nalazili.
Iz želuca su joj izvadili 150 srafova i eksera
Posle operacije pacijentkinja je smeštena na odeljenje za reanimaciju i trenutno je njeno stanje stabilno.

Pacijentkinja ne može da objasni kako su se ekseri i šrafovi našli u njenom stomaku, jer je posle moždanog udara delimično izgubila moć govora. Prema rečima članova njene porodice, oni nisu ništa primetili, ali su rekli da je patila od psihičkog poremećaja.

U septembru ove godine hirurzi su u istoj bolnici drugoj pacijentkinji iz želuca izvukli silikonsku sondu, koju su joj lekari stavili pre 17 godina posle moždanog udara radi ishrane, a posle zaboravili da je izvade.
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala