Najzanimljiviji sajt BalkanaIlustracija:roditelj dovodi dete u školu
U toku školske godine 2012/2013,učenik koji se zove Simon, i koji je bio šesti razreda osnovne škole, nije dolazio na nastavu gotovo cele godine i morao je da ponavlja.Ni sledeće godine....

nije pokazao preteranu revnost – samo u prvom tromesečju odsustvovao je 79 dana.

Iako je škola upućivala molbe i pozive  Simonovoj majci on se nijepojavila ni na jednom roditeljskom sastanku. Na kraju kada joj je policija zakucala na vrata, majka je izjavila policajcima da je njen sin bio bolestan, ali svoje tvrdnje nije mogla da dokaže nijednim lekarskim opravdanjem.

Pozvan da svedoči, Simonov lekar je odbacio njene navode, ističući da dete ne pati ni od kakve hronične bolesti.

Ali prošle sedmice, nesavesna majka je osuđena od strane suda u Valensijenu, na severu Francuske, na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od četiri meseca

Obrazloženje suda je bilo to da nije ispunila svoju zakonsku ( roditeljsku) obavezu, čime je ugrozila zdravlje, bezbednost, moralnost i obrazovanje svog maloletnog sina.

Francuski mediji ističu da je ova odluka bez presedana i podsećaju da je u septembru 2010. u Francuskoj usvojen zakon koji je predviđao suspenziju dečjeg dodatka u slučaju učestalih, neopravdanih odsustva dece iz škole, ali da je u međuvremenu ukinut.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala