Najzanimljiviji sajt BalkanaKelvin Katoka ( 25) iz Zambije je uspeo da preživi pitona samo zahvaljujući svojoj prisebnosti .Posle mesec dana od ovog događaja on se i dalje nalazi u bolnici  u gradu Kitweu.Kako on kaže:"Tog dana u Kalumbili kopao sam bagerom.... duže vreme i onda  sam nakratko sišao s bagera,a ostavivši motor upaljen.Ne znajući kopajući sam sa zemljom u grabilici podigao i ogromnog pitona"

"U tom trenutku piton mi se počeo veoma brzo obmotavati oko mojih nogu.Nisam je spazio odmah a ona je velikom brzinom već dospela do mog kolena.Pokušao sam se izvući skokom ali nisam uspio, u "sekundi" piton mi se obomotao oko celog tijela i srušio me", priseća se Katoka nemilog događaja.


Ovaj piton pripada inače vrsti zmija znanih kao "konstriktor",one su neotrovn,ali svoje žrtve ubija gušenjem tako što im se obavije oko prsa i stiskanjem mišića onemogući im disanje.Inače napad ovoh zmija na ljude je veoma redak.

"Piton mi se približio licu i počeo me lupati glavom.Srećom leva ruka mi je još bila slobodna i mogao sam je upotrebiti u borbi za goli život  jer me je u tom trenutku piton krenuo zabiti zube u nos.U tom trenutku sam uspeo da ugrizem pitona i na taj način se spasim od sigurne smrti!"rekao je Katoka

Kako je on izjavio novinarima njegov ugriz je bio jak i dugo je trajao da bi nakon nakon duže borbe rep pitona pao ali ga je i dalje nastavio stezati. U jednom trenu se setio da ima u džepu nožić i tada je dodatno počeo da ubada po pitonu ne bili ga oslobodio smrtnog stiska.

Tek tada je piton počeo da gubi snagu ida ga pušta a on je počeo da povraća i gubi svest Život mu je spašen jer su slučajno naišli njegovi kolege iz rudnika britanske kompanije First Quantum Minerals.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1