Najzanimljiviji sajt Balkana


Kelvin Katoka ( 25) iz Zambije je uspeo da preživi pitona samo zahvaljujući svojoj prisebnosti .Posle mesec dana od ovog događaja on se i dalje nalazi u bolnici  u gradu Kitweu.Kako on kaže:"Tog dana u Kalumbili kopao sam bagerom.... duže vreme i onda  sam nakratko sišao s bagera,a ostavivši motor upaljen.Ne znajući kopajući sam sa zemljom u grabilici podigao i ogromnog pitona"

"U tom trenutku piton mi se počeo veoma brzo obmotavati oko mojih nogu.Nisam je spazio odmah a ona je velikom brzinom već dospela do mog kolena.Pokušao sam se izvući skokom ali nisam uspio, u "sekundi" piton mi se obomotao oko celog tijela i srušio me", priseća se Katoka nemilog događaja.

Ovaj piton pripada inače vrsti zmija znanih kao "konstriktor",one su neotrovn,ali svoje žrtve ubija gušenjem tako što im se obavije oko prsa i stiskanjem mišića onemogući im disanje.Inače napad ovoh zmija na ljude je veoma redak.

"Piton mi se približio licu i počeo me lupati glavom.Srećom leva ruka mi je još bila slobodna i mogao sam je upotrebiti u borbi za goli život  jer me je u tom trenutku piton krenuo zabiti zube u nos.U tom trenutku sam uspeo da ugrizem pitona i na taj način se spasim od sigurne smrti!"rekao je Katoka

Kako je on izjavio novinarima njegov ugriz je bio jak i dugo je trajao da bi nakon nakon duže borbe rep pitona pao ali ga je i dalje nastavio stezati. U jednom trenu se setio da ima u džepu nožić i tada je dodatno počeo da ubada po pitonu ne bili ga oslobodio smrtnog stiska.

Tek tada je piton počeo da gubi snagu ida ga pušta a on je počeo da povraća i gubi svest Život mu je spašen jer su slučajno naišli njegovi kolege iz rudnika britanske kompanije First Quantum Minerals.
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala