Najzanimljiviji sajt Balkana
punjenje mobilnog

U današnje vreme jedan od najvećih problema vlasnika mobilnih telefona jeste kratko trajanje baterije jer internet, igranje igara brzo ispraznjuju bateriju pa se telefoni moraju puniti dva ili tri puta dnevno....

Pre nekoliko dana problema s baterijom na svom iPhone mobilnom imao je i Robin Li. 45-godišnji umetnik iz Velike Britanije koji je mobilni telefon odlučio napuniti uključivši ga u električnu utičnicu u vozu. 
 
Iako je iz te utičnice stojalo upozorenje da su one namenjene samo za povezivanje uređaja za održavanje i čišćenje vozova i da  nisu  za javnu upotrebu jer bi povezivanjem preko prenosnih računara i mobilnih telefona moglo doći do oštećenja.
 
Ipak, umetnik Li se nije obazirao na ta upozorenja te je tako tokm  vožnje napunio svoj mobilni telefon dok je punio telefon primetila ga je pripadnica PCSO-a (to su civilne jedinice sa nekim policijskim ovlašćenjima koje su zadužene za sigurnost u vozovima), rekla mu je da je ilegalno koristio utičnicu i prekršio zakon te je na sledećoj stanici pozvala policiju koja ga je uhapsila.
 
Li je "poludeo" zbog hapšenja rekavši kako zbog takve stvari nije trebao biti uhapšen i da je cela situacija neverovatna i veoma smešna.

Ali umetnik Li  je ubrzo pušten zbog prekršaja vezanog uz "korištenje utičnice za mobilni bez odobrenja", ali je ponovo uhapšen zbog "neprihvatljivog ponašanja" prema policajcima koji su ga uhapsili
 
Inače, prema britanskom zakonu o krađama iz 1968. godine, maksimalna kazna za ovakav prekršaj može iznositi i do pet godina zatvora, ali se Li ne treba bojati kazne jer protiv njega neće biti podignuta optužnica zbog korištenja utičnice.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala