Najzanimljiviji sajt BalkanaIz vijetnamske provincije Hoa Bin stiže nam jedna neobična vest koa i fotografija.Jedan farmer je uhvatio ribu zaista čudnog oblika, čak i naučnici nisu sigurni o kojoj se vrsti radi.....

Vijetnamski Farmer Bui van Nujem, iz sela Don,pronašao je egzotičnu ribu ispod blata,dok je sipao vodu s izvora.

"Riba je bila veoma jaka, pa sam morao da zatražim pomoć svojih komšija.Trebalo nam je pola sata da odnesemo ribu do obale" rekao je Nujem.Inače nepoznata riba ima glavu zmije dok joj telo i glava liče na jegulju.Dugačka je 1,14 metaraa težina joj je bila 4,2 kilograma, najbizarnije od svega je to što ima jezik svinje.?!

Ljudi u selu kažu da su iznenađeni i da nikad nisu videli ništa slično u svom životu.Dr. Nezdoli,koji je stručnjak u Vijetnamsko-ruskog tropskom centru je takođe bio  veoma iznanađen kada je video sliku čudne ribe.Vodeći svetski ekspert za slatkovodne ribe navodi da bi ona mogla da bude iz porodice riba sa zmijskom glavom.

On je precizirao da mu je potrebno da vidi primerak da bi bio siguran o kojoj se vrsti radi.Zmijoglave ribe žive u slatkim vodama Afrike i Azije. Ovi produženi primerci razlikuju se svojim dugim repom,velikim ustima i sjajnim zubima.Vazduh udišu pomoću škrga.Inače na svetu postoji 30 do 35 primeraka ovih neobičnih riba.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1