Najzanimljiviji sajt Balkana Jamini Karanam (26)
Jamini Karanam (26), student iz Indijane shvatila je da nešto nije u redu s njom kad je  počela da se muči sa čitanjem i slušanjem predavanja a usput su joj oslabili razumevanje i koncentracija....

Lekari su Jamini operisali, misleći da je u pitanju tumor na mozgu, međutim na njihovo veliko iznenađenje iz mozga devojke izvadili su embrion blizanca sa kosom, kostima i zubima! 

Operacija uklanjanja embriona iz mozga devojke je uspešno izvedena  a lekari kažu da će se Jamini u potpunosti oporaviti.
mozak jamini sa ebmrionom 

"Lekari su uklonili moju "zlu" sestru bliznakinju koja me mučila poslednjih 26 godina – našalila se Jamini, koja je pre operacije u Los Anđelesu obišla bezbroj neurologa i neurohirurga u Sjedinjenim Američkim Državama, pokušavajući da reši svoj problem sa mozgom

Iako je u pitanju vrlo redak fenomen, on nije nepoznat u medicini. Naziva se “teratoma” i u suštini je vrsta tumora kod koje se ćelije diferenciraju u različita tkiva, pa je moguća pojava delova nalik kostima ili kosi, pa čak i pluća. 

Jamini kaže da je lekar Instituta Skal Bejs u Los Anđelesu, dr Hrajar Šahinijan, razvio metodu kojom je uspeo da ukloni blizanca, praveći samo mali rez na mozgu. Dr Šahinijan ovu metodu zove “hirurgija ključaonice”.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala