Najzanimljiviji sajt Balkanaeuro novac

Špansko selo Cerezales del Kondado doživelo je pravi mali šok, kada je njih ukupno 80,nedavno postali milioneri! I to sve zahvaljujući samo jednom čoveku milijarderu i njegovomčudnom testamentu....Antonio Fernandez, milijarder i filantrop, umro je u avgustu u 100. godini života.

On je u svome testamentu, zaveštao 200 miliona evra stanovnicima svog sela Cerezales del Kondado u kom je odrastao.

Tako je posle neobičnog testamenta milijardera Fernandeza svaki stanovnik njegovog sela dobio  nešto više od 2,3 miliona evra, a takođe je ostalo za druge troškove sela poput novog kulturnog centra.!

Antonio Fernandez rođen 1917. godine, a već sa 14 godina je morao da napusti školovanje. On je bio jedno od 13 dece u porodici, a njegovi roditelji nisu mogli da mu omoguće školovanje.

Nešto kasnije oženio je Siniju Gonzales Diez, pa je sa 32 godine emigrirao u Meksiko gde je počeo da radi u firmi njenog ujaka Grupo Modelo (proizvodnja poznatog piva).

Do 1971. napredovao je do pozicije izvršnog direktora, gde je pomogao preduzeću da postane svetski brend.

Ali, Fernandez nikada nije zaboravio rodno mesto, a odlikovan je od bivšeg španskog kralja Huana Karlosa za humanitarni rad.

Tek nakon njegove smrti, i testamenta stanovnici sela u kom je odrastao shvatili su koliko je Antonio Fernandez voleo svoj zavičaj odnosno svoje selo Cerezales del Kondado

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala