Najzanimljiviji sajt Balkana

Zak Konrad umro pa oživeo
Zak Konrad (36) je u junu 2012. godine "umro". Zak je voleo svake nedelje da se voza biciklom po Filadelfiji .Ali odjednom je osetio snažan bol u grudima te se zaustavio skinuo kacigu i srušio na trotoar.Zaku je srce stalo.Nedugo potom hitna pomoć Zaka je prebacila do  lokalne bolnice,ali.....

doktori su ostali zbunjeni neuobičajenim simptomima,i nisu znali šta nije uredu sa Zakom....

Njegova supruga Mari koja je po zanimanju  doktor, insistirala je da njenog supruga Zaka prebace u posebnu kliniku na Univerzitetu u Pensilvaniji, poznatu kao Kliniku za oživljavanje.

Zak je tek kasno naveče došao  u kliniku, a direktor istraživanja u Centru za reanimaciju Bendžamin Abela  odmah je naredio da Zaka stave na 24-satni tretman hlađenja.Ovom tretmanom su doktori hteli da smanje upalu i usporiti metabolizam kako se ćelije ne bi samouništavale.

Na Zakovu sreću on se probudio iz mrtvih nakon što je pet dana bio u induciranoj komi.

"Možda bi se oporavio i da sam ostao u lokalnoj bolnici, ali to nikada sa sigurnošću neću znati" izjavio je TV medijima  Zak.

Slučajevi poput Zakovog pomažu istraživačima kao i doktorima koji specijaliziraju reanimaciju, da shvate proces umiranja.Sa jedinim ciljem da smrt zaustave !

"Neko vreme nakon smrti mozak još nije nepovratno oštećen. Vaše telo, ali i mozak, moraju biti mrtvi da biste stvarno umrli" izjavio je i objanio je Sam Parnija, direktor istraživanja na medicinskom Univerzitetu “Stony Brook” u Njujorku.

Doktori smatraju da nove tehnologije i znanje o telu povećavaju njihovu efektnost u reanimaciji. Otkrili su da ljudi ne umiru odjednom. Čak i ako srce prestane kucati, drugi delovi tijela mogu živeti satima, a neki kao u ovom slučaju i danima.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala