Najzanimljiviji sajt Balkananajstariji covek deda goto

Indonežanin Sodimedžo, poznat kao deda Goto, za kojeg zvanična indonežanska dokumenta tvrde da je rođen 1870. godine, umro je u 147. godini u svom selu u provinciji Centralna Java....Prema dokumentima koje poseduje a izadata od indonežanskih vlasti, deda Goto je rođen u decembru 1870. godine.

Napominjemo vas , da je u Indoneziji tek 1900. godine počela da se vodi evidencija rođenih, kao i da je ranije bilo grešaka oko godine rođenja. Ipak, zvaničnici tvrde da su njegova dokumenta verodostojna.

Deda Goto  najstariji čovek na svetu je 12. aprila prebačen u bolnicu kada mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo. Šest dana kasnije, insistirao je da ga puste iz bolnice i da se vrati kući.

"Otkako se vratio iz bolnice, samo je jeo kašu i veoma je malo unosio tečnosti", istakao je za BBC njegov unuk Sujanto.

"To je trajalo samo nekoliko dana, a onda je odbijao da jede i pije sve dok nije umro", dodao je unuk.

Prošle godine je deda Goto u razgovoru za BBC rekao tajnu dugovečnosti.Tada je rekao da je"najvažnije biti strpljiv i okružen ljudima koji vas vole"

Do kraja života ostao je strastveni pušač. Nadživeo je pet žena, 10 braća i sestara i svu svoju decu. U svom selu bio je lokalni heroj poznat po pričama o ratovima protiv Japana i holandskih kolonizatora.

Sahranjen je u ponedeljak na lokalnom groblju.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala