Najzanimljiviji sajt Balkana
U selu Serebrajkovka u severnokavkaskoj republici Dagestanu pre neki dan je umro u 122 godini, verovatno najstarijih čovek na svetu kao i verovatno najstariji Rus Kako je prenela televizija...

"Rusia Today","najstariji" rus i čovek na svetu Magomed Labazanov umro je od neutvrdjene bolesti pošto ništa nije jeo nekoliko dana.

Predpostavlja se da je rus Labazanov rođen 1. maja 1890. godine, u selu Gadari u Dagestanu, u carskoj Rusiji.Kada su pitali vremešnog starca  šta je njegov recept za dug život, on je kratko odgovorio:"Život bez alkohola, duvana i žena!"

Labazanov je radio nekada kao radnik u mlinu a duboku starost doživeo zahvaljujući zdravoj ishrani zasnovanoj na povrću,voću i belom luku.Dokumentacija o ovom Rusu iz  Dagestana i njegovoj porodici datira iz šezdesetih godina prošlog veka .Na žalost pošto je originalna arhiva izgorela tridesetih godina.

Ako se ispostavi da su podaci državne arhive tačni, Labazanov bio bio najstariji rus i možda čovek na svetu.On je prema datumu ako se gleda živeo u tri veka i savremenik je Oktobarske revolucije (1917), građanskog rata (do 1921), nastanka i raspada Sovjetskog Saveza, kao i oba svetska rata.Živeo je skoro dva prosečna veka - pošto statistika kaže da prosečan Rus živi 64,3 godine.

Iza Labazanova je ostalo četvoro dece,18 unuka i 20 praunuka.Ginisova knjiga rekorda kaže da je najduži životni vek službeno zabeležen i imala ga je izvesna Džini Kalment (1875-1997), koja je živela 122 godine i 164 dana.
izvor:blic.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala