Najzanimljiviji sajt Balkanasom koji je ulovljen kod Apatina težak je 125kg
Ribolovci Igor Jocić i Mladen Živanović ulovili su u Dunavu kod Apatina soma dugog preko 220 centimetara i teškog 125 kilograma.!...

Kako za ''Blic'' priča Igor Jocić, ovaj rečni gorostas dolijao je na varalicu dok je 30. decembra oko 10 sati prepodne sa obale u Velikom Limanu pecao sa svojim kolegom Živanovićem.

"Nikada nisam ovako nešto veliko upecao. Kada sam soma privukao blizu obale i video koliki je i kolikom se snagom bori, shvatio sam da neću uspeti sam da ga izvučem. Prepustio sam štap Mladenu koji je ušao u čamac i nastavio borbu " priseća se Jocić.

Živanović nam priča da ga još boli lakat zbog borbe sa nemani koja ga je u čamcu vukla skoro dva sata po Dunavu.

"Bila je to žestoka borba. Da mi nije u pomoć pritekao još jedan kolega sa čamcem, Darko Kovčin, mislim da ne bih uspeo da ga pobedim. Konačno smo ga zaustavili tri kilometra od mesta gde smo ga ''zakačili'' i jedva ubacili u čamac " kaže Živanović zahvaljujući se Kovčinu na nesebičnoj pomoći.
som dug 2,2 metra i težak 125kg
                                                          (Kliknite za uvećanje)
Živanović dodaje da stari ribari ne pamte da je toliki som ikada uhvaćen na pecaljku, ali da su mrežom hvatani kapitalni primerci kojih ima u vodama oko Apatina.

Živanović dodaje da stari ribari ne pamte da je toliki som ikada uhvaćen na pecaljku, ali da su mrežom hvatani kapitalni primerci kojih ima u vodama oko Apatina.

Ovaj kapitalac upecan je na varalicu Orka šed 10 cm, sa udicom 5/0 Gamakatsu i štapom FujitsuTeam akcije 20-90, sa Shimano Biomaster mašinicom i strunom Berkley 18 mm.

Izvor:Blic.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala