Najzanimljiviji sajt BalkanaDžinovska ajkula vrste mako,upecana je nedavno u Tihom okeanu, pored obale Kalifornije.!Američki ekolozi smatraju da je ovu ogromnu ajkulu koja je upecana, trebalo pustiti u prirodu jer su sve vrste ajkula ugrožene.....

Ovu ogormnu ajkulu upecao je Džejson Džonston i za ovaj podvig mu je bilo potrebno dva i po sata "borbe" sa morskom nemani.A ukovljena ajkula je težila 600 kilograma! Da kažemo i to da ovo nije najveća uhvaćena ajkula na svetu, najteža ajkula na svetu imala je težinu od tonu i 200 kg. a bela ajkula je upecana davne 1959. godine kod obala Australije.


"Lovio sam lavove i mrke medvede,ali nikad nisam imao ovakvo iskustvo imao sam osećaj kao da se kamion zakačio na udicu " izjavio je za lokalne medije Jaston Johnston

Međunarodna asocijacija ribolovaca proverava podatke da bi potvrdila da li je nadmašen američki rekord u hvatanju ajkule iz 2001. godine. Ajkula je u frižideru i biće poklonjena jednom okeanografskom udruženju.

"Ljudi na ajkule trebaju da gledaju kao na stvorenja koja su jako važna za okean" izjavio je Dejvid Mekgvajer iz američke organizacije za zaštitu životinja koji smatra da ajkulu nije trebalo upecati.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1