Najzanimljiviji sajt Balkana

sabljarka od 500 kg Tinejdžer Kai iz Njujorka upecao je plavu sabljarku od neverovatnih pola tone težine na obali Havaja.On je učestvovao u takmičenju u pecanju a najveća riba koju je do sad uhvatio imala je težinu od 25 kilograma....

Kai,živi u Bruklinu, svake godine posećuje dedu koji živi na Havajima. Kako kaže, on peca od svoje druge godine i nije mogao ni da pretpostavi da će uloviti ribu koja je pet puta teža i duplo viša od njega.

"Kada sam je video kako se koprca u vodi i pokušava da se oslobodi samo sam se molio da joj se ne desi da ne pokida udicu."

"Trebalo mi je oko 30 minuta da je ovu ogoromnu sabljarku unesem na brod, i zao s mi bile potrebne još tri osobe." izjavio je preserećni Kai

"Obično se sabljarke vraćaju u vodu zbog očuvanja ove vrste. Nažalost, ova riba je uginula, ali ćemo je iskoristiti za hranu. S obzirom na njenu veličinu, njom ćemo moći da počastimo oko 1.000 ljudi, a sabljarke su poznate po mesu bogatom proteinima" izjavio je medijima je Kai.

Kai se vratio kući, a kako kaže, ostaće mu neverovatna uspomena zbog koje se zainteresovao za morsku biologiju. Ipak, pošto je tek srednjoškolac, o fakultetu će tek razmišljati.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala