Najzanimljiviji sajt BalkanaRoket Atar njegovo ime je neobično

Sigurno ste mnogo puta u životu čuli za neko čudno ime ili prezime.Jedno od takvih čudnih imena nosi i jedan turčin, preduzetnik iz turskog grada Bursa.Njegovo ime je Roket Atar, sad sigurno rećićete pa dobro šta je tu čudno kod imena? Pa rečićemo vam...

U bukvalnom u prevodu sa turskog ime preduzetnika sa slike znači raketni bacač.! Atar je inače iz Burse i već 16 godina je uspešan preduzetnik u tekstilnoj industriji.

U razgovoru za agneciju Anadoliju je govorio o svom "neobičnom identitetu", i o tome kako je u više navrata njegovo ime i prezime izazvalo veliko interesovanje i na društvenim mrežama.

Kaže kako mu je ime Roket (u prevodu raketa) dao njegov otac, te dodaje da kada se predstavi kolegama na poslovnim sastancima, oni se prvo nasmeju, a onda mu traže ličnu kartu, jer ne mogu da veruju da je to njegovo pravo ime.!

"Kao učenik osnovne škole nisam ni znao značenje reči 'roket'. Međutim, kada sam krenuo u srednju školu primetio sam da je moje ime svima interesantno", priča Atar.

Njegov otac 28 dana razmišljao o imenu Atar je počeo kada je bio malo odrasliji zapitkivati svoga oca zašto mu je dao takvo ime-

"Moj otac je bio narednik u vojsci, pa je vojnike koji tek dolaze na služenje vojnog roka obučavao kako da rukuju raketnim bacačem. Tada mu je jedan prijatelj u šali rekao: 'Prezivaš se Atar, ako ti se nekad rodi sin da li bi mu dao ime Roket?' Otac mu je tada odgovorio sa da. Kada sam ja se rodio, otac nije zaboravio svoju reč. 28 dana je razmišljao da li da to uradi ili ne, i na kraju mi je dao ime Roket", kaže Atar.

ime raketni bacac lična karta
I dodaje kako se i danas vrlo često desi da mu zazvoni telefon, a kada se javi, upitaju: "da li razgovaram sa Roketom Atarom" i prekidaju vezu. Atar takođe govori kako su ga u životu pratile mnogo anegdote zbog njegovog imena, a jedna se dogodila dok je služio vojni rok.

"Ušao sam kod nadređenog i vojnički se predstavio. Ja sam Roket Atar. On mi je odgovorio: drago mi je, ja sam ucak savar (u prevodu sa turskog: protivavionski bacač)", kaže kroz smeh Atar.

Ponekad kaže Atar sa svojim imenom i prezimenom imao i neka loša iskustva.

"U periodu terorističkog napada 11. septembra 2001. godine trebalo je da putujem poslovno u Nemačku i predao sam dokumente za izdavanje vize. Dan kada sam trebao doći u nemački konzulat tamo su bile specijalne jedinice. Pomislili su da moje ime ‘Roket Atar’ predstavlja neku skrivenu šifru. Kasnije su shvatili da se radi o mom pravom imenu. Međutim, i pored toga, nisu mi odobrili vizu tako da nisam putovao u Nemačku", kaže Atar.

Dodaje kako je zbog svog neobičnog imena u svom društvu više bio poznat po očevom imenu, te su ga pretežno nazivali imenom Kamil Atar.Njegova supruga Kudret kaže kako je tek nakon što su se zaručili saznala njegovo pravo ime, odnosno da će se udati za Roket Atara ili u prevodu "Raketnog Bacača".

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala